In de onderwaterwereld heb je geen rolstoel of krukken of protheses enz. nodig...
je hebt daar geen problemen met niet of moeilijk te kunnen stappen of met wat zwaardere lasten te dragen, of eventueel een arm of been te moeten missen enz...
het water draagt je fysieke beperkingen en laat je volwaardig genieten van die prachtige "monde du silence"...
en wij helpen je daar heel graag bij, we doen dat ondertussen al meer dan 25 jaar

Wet Wheels Duklo Leuven is een duikclub (voor iedereen vanaf de leeftijd van 14 jaar t.e.m. senioren, mits uiteraard medisch geschikt bevonden voor de duiksport), en tevens Wet Wheels Opleidingscentrum, in het Leuvense die zich specifiek richt op de opleiding van, en het duiken met, duikers met een lichamelijke beperking/handicap. We leiden niet alleen mensen met een handicap op tot duiker (Wet Wheeler) maar we leiden ook gewone duikers op tot Wet Wheels-Begeleider en Wet Wheel-Gespecialiseerd Begeleider om veilig te duiken met Wet Wheelers die hulp nodig hebben onderwater. De opleidingen zelf omvatten een deel theorie, een aantal zwembadlessen/trainingen en een aantal openwaterduiken, conform de betreffende regels van de NELOS.
Ons doel? Heel simpel... de Wet Wheelers met de gepaste begeleiding en desgevallend aangepaste duikuitrusting op een veilige manier mee laten genieten van de immens mooie "wereld van de stilte" onderwater, zoveel mogelijk bevrijd van de fysische belemmeringen waar zij bovenwater mee moeten leven!

Wij trainen en geven les iedere donderdagavond van 19u tot 20u (nieuwe uren vanaf okt.2022) in het zwembad Sportoase Wilsele (Pastoor Eralystraat 2) en organiseren onze opleidingen, zwembadlessen en -trainingen, openwaterduiken en clubreizen conform de opleidings- en veiligheidsrichtlijnen van de NELOS Commissie Duikers met een Handicap.
Hier vind je een kort overzicht/samenvatting van de voornaamste NELOS-reglementen en -info ivm duiken met Wet Wheelers.

De Wet Wheelers zelf zijn lid van onze club (of van een andere Wet Wheels-club en dan als 2de lid van onze club). De WW-begeleiders en WW-instructeurs en mededuikers/buddies kunnen lid zijn van onze club, of desgevallend lid zijn van diverse andere clubs (of zonder club maar wel in orde met de verzekering) en kunnen dan uiteraard gewoon lid blijven van hun eigen club en zijn op vrijwillige basis (en gratis) als begeleider of instructeur verbonden aan de Wet Wheels Duklo Leuven. Ook niet-NELOS duikers met de gepaste kwalificatie/brevet zijn heel welkom als mededuiker/begeleider van onze Wet Wheelers zowel tijdens de zwembadtrainingen als buitenactiviteiten.

Als (kandidaat-)Wet Wheeler eens een duikinitiatie komen volgen, of als Wet Wheeler of gewone duiker eens komen kijken en proeven van de sfeer tijdens onze zwembadtrainingen of openwaterduiken?
Het is allemaal mogelijk, iedere zwembadsessie is een opendeursessie (wel vooraf even verwittigen), en op de openwaterduiken ben je ook welkom om te kijken en als reeds gebrevetteerde duiker kan je ook meeduiken.
Heb je interesse, als helper of gewone mededuiker, als toekomstige Wet Wheels-begeleider, als instructeur? Kom eens kijken en "proeven", we kunnen zeker nog nieuwe begeleiders en mededuikers/buddies en instructeurs gebruiken!
En uiteraard, mensen met een fysieke beperking die eens willen komen kennismaken en mogelijks ook een initiatieduik maken in het zwembad zijn ook heel welkom. Je kan individueel of met enkele vrienden langskomen, en ook revalidanten van Pellenberg (UZ Leuven) komen een aantal keer per jaar 'proeven' van het duiken met en voor Wet Wheelers.
Hiernaast vind je verwijzingen naar meer algemene externe Wet Wheels of G-Sport info/sites en activiteiten en initiatieven.
NELOS Duikers met een Handicap promofilmpje

NELOS

Sport Vlaanderen

Praktisch/contact: alle problemen of suggesties i.v.m. de website, maar ook algemene opmerkingen of suggesties of ideeën of vragen tout court ivm het Wet Wheels-gebeuren, zijn zeer welkom!
Belangrijk: deze en volgende webpagina's bevatten eventueel namen, telefoonnummers, e-mail- of gewone adressen van fysische personen of van duikclubs en organisaties al dan niet aangesloten bij Nelos. Deze gegevens mogen enkel binnen het kader van de Wet Wheels Duklo Leuven en duiken met duikers met een fysische handicap gebruikt worden om v.b. contact op te nemen of inlichtingen te bekomen i.v.m. de Wet Wheels Duklo Leuven of duiken met duikers met een handicap. Gelijk welk ander (oneigenlijk) gebruik, voor commerciële zowel als niet-commerciële, doeleinden is niet toegelaten. Door deze webpagina's te bezoeken verklaart u zich hiermee automatisch akkoord.
Correspondentieadres: Korbeeklosestraat 29, 3001 Heverlee Privacy-verklaring/policy RPR 0810.877.240 Leuven, bank: IBAN BE93 9730 6881 5167, contact: info@wet-wheels.be