Wet Wheels Duklo Leuven duiken-dankjewel-puntensysteem


Euh... "puntensysteem" ??? Wat moeten we ons daar bij voorstellen ? De aanleiding...

We zijn een duikclubi specifiek voor en met Wet Wheelers, en we leiden zowel Wet Wheelers als WW-begeleiders op om uiteindelijk met onze Wet Wheelers in openwater te gaan duiken... en we organiseren hiervoor in de wat warmere maanden (typisch vanaf/tot watertemperaturen rond de 10C) regelmatig clubduiken, en daarnaast om de 2 jaar een boeiende en leuke clubreis naar warmere wateren.
Onze Wet Wheelers kunnen uiteindelijk alleen maar duiken als er mededuikers, en voor sommige WW-niveau's zelfs specifieke WW-Begeleiders en WW-Gespecialiseerd Begeleiders, mee gaan duiken en hun aanwezigheid en inzet is niet alleen nodig maar wordt ook door iedereen erg gewaardeerd !
Die waardering is in eerste instantie uiteraard vooral de welgemeende dankjewel van al onze Wet Wheelers bij de clubduiken maar v.b. bij de clubreis is daar ook een financiëel luik aan in de vorm van het door de clubkas dragen van de kost van de duiken zelf (voor wie daarvoor in aanmerking komt cfr onze specifieke clubreis-regels) en om dat financieel mogelijk te maken hebben we v.b. onze jaarlijkse steakdag enz., maar tot op heden was er nog niks voorzien als "extraatje" voor de inzet (en v.b. ook enige deelname in de transportkosten) bij de gewone clubduiken tijdens het jaar (buiten de eventuele inkomgelden van de duikstekken voor de eigen mensen)...

We zijn ons licht eens gaan opsteken bij andere clubs, zowel WW-clubs als gewone clubs, en op verschillende plaatsen heeft men een soort puntensysteem voor deelname aan en inzet voor de clubactiviteiten en op het einde van ieder werkjaar worden dan al die punten 'verzameld' en wordt dan op basis van wat het clubbestuur er dat jaar als totale som voor voorzien had bepaald wat een punt 'waard' is. Let op, stel je daar echt geen grootse bedragen bij voor, het is echt niet de bedoeling om inzet te gaan 'betalen' om zo dan inzet proberen te gaan 'kopen', we blijven rekenen op de gewone vrijwillige en enthousiaste inzet van onze mededuikers en WW-begeleiders ! Het is gewoon een klein financieel extraatje in de vorm van een beperkte deelname in de transportkosten en het is vooral de attentie en de symboolwaarde van deze extra dankjewel die telt.

Bij een puntensysteem hoort een reglement...

We hebben verschillende reglementen bekeken en het ene systeem is al ingewikkelder dan het andere en vergt al meer administratie en zelfs puntenkaarten en stempeltjes enz. dan het andere, maar we hebben ideeën gestript tot de pure basics zodat dit naadloos en zonder eigenlijk bijkomende moeite of administratie kan worden toegepast op onze clubduiken. We hebben reeds onze jaarkalender, en we noteren ook bij iedere WW-club wie er was en welke duikploegen er geweest zijn en welke duiken en that's it ! Keep it simple...

Opmerking ivm de inkomgelden van duikstekken: normaal gezien betaalt de clubkas bij een WW-clubduik de inkomgelden voor onze eigen WW'ers, ttz de WW'ers die via onze club als 1ste lid zijn aangesloten bij de NELOS, en voor onze actieve WW-Begeleiders/mededuikers die specifiek meegaan om met onze WW'ers te duiken en het zo mogelijk te maken dat zij kunnen duiken. Dit betekent vb. ook dat 1*/OW/AOW die niet inzetbaar en nodig zijn voor de WW-duiken sowieso buiten deze regeling vallen.
Deze regel is evenzeer van toepassing voor de duikgelden bij de clubreizen met de bijkomende beperking dat er voldoende recente ervaring met WW-duiken vereist is voor de WW-Begeleiders/mededuikers om van deze regeling te kunnen genieten.
Opm.: WW'ers en hun WW-Begeleiders/mededuikers van andere clubs zijn welkom op onze buitenduiken en clubreizen maar vallen vanzelfsprekend buiten deze regeling, tenzij die begeleiders/mededuikers nuttig en nodig zijn voor onze eigen WW'ers en ook effectief met hen dan duiken.

Opmerking ivm de zwembadtrainingen/lessen: vanzelfsprekend zijn ook de zwembadtrainingen/lessen absoluut nuttig en noodzakelijk voor onze Wet Wheelers maar hiervoor zijn geen aparte dankjewels voorzien. Er kan wel jaarlijks een uitzondering worden voorzien voor een vergelijkbare dankjewel-tegemoetkoming voor een door VlaremII en het zwembad verplicht aanwezige redder (Hoger Redder of Hoger Redder) op de kant en ook hier verklaart zo'n redder door zijn/haar deelname aan de zwembadsessies zich automatisch akkoord met het dankjewel-systeem.


Last update: Nov 18 2010, 21:32 Luc Dupas